srijeda, 26. rujna 2012.

Tecaj - sat drugi

Bas mi je super na tecaj. Danas sam dovrsila sovicu, koju sam nakon toga morala opeglati (napoinju stalno, da je kod sivanja peglanje najbitnije), preklopit na pola i onda mi je "učiteljica" Goge pokazala kako ću je sašiti na mašini.
Sad da idem točno objašnjavat kako sam to prošila na mašinu, nema nekog smisla, jer nemam pojma kako bi objasnila. Jedino bitno, šta ja sa svoj, skromnim znanjem šivanja nisam znala, je kako šit "u komadu". Znači za sašiti tri strane tkanine, počnem od jednog kraja, sašijem do slijedećeg, obavezno ostavim iglu u tkanini, dignem pijedin, i okrenem tkaninu oko igle, tako da namistim za šit drugu stranu, spustim pijedin i nastavim šit. Nadam se da sam uspila objasniti. Na trećoj strani sam ostavila nesašiven dio, i nakon šta sam popeglala i okrenila tkaninu na pravu stranu, napunila sam spužvom i sašila na mašinu. I evo mog prvog jastučića....ta...na...na.....


Onda su nas tete učile šiti aplikacije na tkaninu. Ja sam izabrala pingvina Djeda Mraza. Prvo treba uzet komad tkanine koja će jednog dana biti nadstoljnak, mislim da su rekle da se zove žutanjac ili nešto slično. Njega triba opeglati. Onda treba precrtati tog pingvina na paus papir, i to tako da na jedno misto nacrtam kontire cijelog pingvina koji će biti u komadu, a sa strane sam nacrtala noge, šal i kapicu. Onda je to sve trebalo izrezat iz tkanine tako da se prvo precrta sa paus papira, indigom na tkaninu. Onda treba osnovni dio imbazdat (sašit na tkakninu ručno, da se ne miče), i onda šit cik cak bodom na mašini. Meni je malo neuredno ispalo jer sam imala grešaka, pa ispravljala. To je bilo to za danas. Vidimo se na tečaju za tjedan dana.


I jos da dodam jednu slikicu outfita sa kave proslog vikenda. Morala sam probat moje nove čizmice iako je bilo vruće za poludit.


Broj komentara: 6:

Marinica kaže...

Jeeej, sovica je gotova, super je, blago ti se, naučit ćeš još svašta na tom tečaju! :) Ti već u čizme, a ja sve gledam kako da šta duže ostanem u litnjoj robi :D

jednababaroga kaže...

Ma ne znam više šta obuć. Idem rano na posa, pa se smrznem, a kasnije umirem od vručine

Lenka kaže...

Super ti ide, urednost dolayi s vremenom i vežbom :)))

Tina kaže...

sovica je zakon! obješnjenje uopće nisam shvatila ali samo ovako nastavi pa ćemo za manje od godine dana gledat umjetnička djela!

Unknown kaže...

Super cizmice. :)

Unknown kaže...

Pa bile ste vredne na kursu! Super. I mi smo! bas u novom postu! Volim vez