subota, 25. kolovoza 2012.

malo puno čokolade....

Pozdrav!

Znam, znam, nije me bilo sto godina......
A sta da kazem, bilo je dosta poslovnih obaveza, privatnih,  ma svega. A i nisam u nekom kreativnom  djiru. Nemam inspiraciju ni volje uzet nesto radit. Jedino sta mi ide od ruke je pravljenje kolaca.
Jucer sam trebala raditi tortu sveki za rodjendan, al se sve izjalovilo, pa sam za svoj gust napravila Ganache Brownies po ovom receptu , ali sam ga ja malo izmijenila, pa moj recept ide ovako

Ganache Brownies

Sastojci
100g tamne cokolade
60 g ulja
20g kakaa
20g brasna
110g secera
Pola zlicice praska za pecivo
2jaja
Malo arome vanilije

1. Otopiti cokoladu na vatri i dodati joj ulje. Ja sam cokoladu ubacila u mikrovalnu. Ostaviti sa strane da se malo ohladi
2. Pomjesati suhe sastojke - secer, kakao, brasno i prasak za pecivo.
3. Odvojeno pjenacom pomjesati jaja sa aromom vanilije.
4. U suhe sastojke ubaciti otopljenu cokoladu i pomjesati sa kuhacom. U to ubaciti jaja sa aromom vanilije.
5. Izliti u pleh koji je prethodno namazan uljem (maslom) i peci na 180-200 Celzijevih jedno 20 min (provjerit nakon 10 min, mora biti mrvasto i lijepit se za cackalicu). Ostaviti vani da se ohladi.

Ganache krema
Sastojci
100 g cokolade
100 g vrhnja za slag

Staviti vrhnje grijati na vatru, kad uzavri ugasiti i ubaciti izlomljenu cokoladu. Mijesati dok se sve ne otopi i dobije glatka tekuca smjesa. Ostaviti da se ohladi.
Kad se sve ohladilo, preliti po kolacu i ostaviti da se dobro ohladi. Mi nismo mogli izdrzati, pa smo odmah naceli, ali najbolja tekstura i okus je puno bolji kad se hladi u frizideru cijelu noc.

.

Ispao je za moj gušt malo presladak, zato jer sam kremu radila sa milkom noisette, možda bolje neka malo manje slatka čokolada. A i ulje sam stavila jer u kući nisam imala masla.

p.s. dobila sam blog nagradu od dvije blogerice, jako sam sretna zbog toga, ali sad žurim pa obećajem da ću je sutra preuzeti. puse svima







Broj komentara: 6:

Sonaj kaže...

Ovo me podsjeća na ( mi ga zovemo) Čoko-čoks, ali je krema s čokoladom za kuhanje.Za onoga tko obožava čokoladu ( kao ja ) savršen kolač.Jedino se mora hladiti do drugi dan.MMMMMM, i sad mogu zamisliti tu fantaziju od kolača koji se doslovno topi u ustima!!!:)

Marinica kaže...

Radila sam nešto slično i brutalno je dobro! Baš ne može biti finije i čokoladnije od toga :)

Marina kaže...

Uh, izgleda super! :)

nives kaže...

njam njam kako ovo fino obožavam čokoladu

Creations by Ane kaže...

eh da,malo čokolade ali ju obožavam

sashkonela kaže...

Cokolade nikad dosta! Narocito sad za praznike, kad ce je biti u izobilju u svim oblicima, divnim poput ovog :)