petak, 29. travnja 2016.

Fbi rukavice - Gaga u kujni


Često pratim FBI-rukavice, to je igra koju je osmislila Maja sa bloga Provereni recepti. Cooks and Bakes i u kojoj se dva mjeseca istražuje određeni blog. I ovaj put sam odlučila bacit oko na blog pod istragom  - Gaga u kujni. Zapeo mi za oko recept za Princes tortu. 

       
 

Torta prekrasno izgleda, a princes krafne nisam nikad radila, pa je pravo vrijeme za upustit se u ovaj pothvat. Ali, kako kako napraviti tortu bez prigode, muž ne jede kolače uopće, a ja pazim na prehranu...hm hm.... Da bar imam mali kalup, pa napraviti malu torticu.

U međuvremenu me kumica zvala da slavi rođendan, jupiiii, prava prilika za napraviti torticu i prvi put se prijaviti u FBI-rukavice. 
                                                                       
                                                                                                Princes torta


Radila sam tortu u kalupu promjera 24cm, pa sam razmjerno tome povećala mjere. Budući sam u zadnji trenutak shvatila da mi nedostaje obično bijelo brašno, krafnice su rađene od pirovog integralnog brašna. Također sam dio šećera zamijenila muscovado smeđim nerafiniranim šećerom. Krema je ispala...pa... drugačija. Nije to krema koja se koristi u krafnicama, ima više karamelast okus, jako je ukusna i mislim da ću je opet praviti na isti način :). 

Trota je u završnim pripremama za večerašnje slavlje, pa ću naknadno ubaciti jos koju slikicu. Jako sam zadovoljna kako je ispala, a mislim da će i okusom biti super. 

Eto toliko od mene za prvu prijavu u FBI-rukavice .

1 komentar:

Gaga u kujni kaže...

Mnogo si me obradovala što si ovu torticu izabrala da isprobaš u okviru igrice FBI rukavice! Divna ideja da krofnice praviš sa speltinim(pirovim) brašnom, nadam se da ti se svidela. Slike su ti mnogo lepe i preostaje mi samo da kažem veliko hvala! ♥
http://gagasrce.blogspot.rs/2016/05/gaga-pod-lupom.html