Tako da sam se i ja bacila na posao
Domaća nutella by cooks and bakes
Sastojci
-380g lješnjaka
-50g badema
-220ml vrhnja za šlag
-200g tamne kuverture (55% kakao)
-150ml bademovog mlijeka
Upaliti pećicu na 200C, te popeći lješnjake 5-10min, dok im se ne počnu odvajati ljuskice. Odvojiti ljuskice, te lješnjak i bademe ubaciti u blender/multipraktik. Upaliti multipraktik da radi. Trebat će mu poprilično vremena da dobijete namaz koji je skoro pa tekući. Treba proći faze - mrvice, nekakva kompaktna smjesa, pa se od nje tek počne stvarati nekakav maslac od lješnjaka. Svako nekoliko minuta će trebati skidati mrvice sa stranica multipraktika.
U međuvremenu, treba staviti vrhnje da se zgrije do točke vrenja, te ubaciti čokoladu i promješati da se otopi.
U maslac od lješnjaka ubaciti čokoladu s vrhnjem i upaliti multipraktik. Nakon koje minute miješanja potrebno je uliti mlijeko i nastaviti miješati. Trebat ce nekoliko minuta dok se sve poveže i dobijete glatki namaz. Namaz uliti u staklenke i ostaviti da se ohladi.
Koristiti umjesto nutelle kao namaz za palačinke ili kao ja na žlicu.
1 komentar:
Hvala :)
Objavi komentar